HTML

napimenza

Irodaház. Étterem, mint szériatartozék. Drága, vacak, és még át is akarnak verni. Mindennapi ebédhorror á lá Rubin.

Friss topikok

Linkblog

Menza reopen

2008.10.02. 15:12 lokki

Bocs, de ellustultam.

Amióta nem írtam, történt egy-két változás itt a menzán. A kaja nem lett több, sőt. Az árak a nagy jólét miatt egy kicsit emelkedtek, ezzel párhuzamosan az adagok kicsit csökkentek, de szerintem ebben semmi meglepő nincs ebben az országban.

Pozitív kezdeményezés, hogy bevezették az ECO menüt. Na ez nem azt jelenti, hogy azért gazdaségos, mert jóllaksz, hanem azértmert így a számukra eladhatatlan ételeket is fillérekért megveszik apórnépek. Nem mondom, van, amikor egész tűrhető cumót adnak és normális mennyiségben, na de ez a ritkább. A napi menü 650, ez az ECOnomic menü pedig 450.

Deviszontazonban. Ma olyat láttunk, hogy még.

ECO menü Announced&Facts:

Húsleves (normál ára: 350 Ft)
Császármorzsa (normál kajaként nem válsztható)

A húslevesről most nem szólnék, nem volt vele semmi gond. Ám a smarni. Itt egy messzi kép zsírkedvelő Szilárd kollégával a háttérben:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jónak néz ki mi? Főleg az a mérhetetlen barackÍZ (lekvárt ugye nagyi főzi, ezzel mindenki tisztában van...). Na de ha lehántjuk az ízes mázt, mit látunk? Na mit?

Zsírsmarnit. Íme:

Igen, az ott a tányér aljár tömény zsír. Tocsogósan. Szilárd kolléga, aki TÉNYLEG szereti a zsírt, evés közben csak azt tudta ismátelgetni, hogy b..meg, ez mi a f@sz? Ráadásul elmondása szerint a zsírban az én sültkrumplimat sütötték, nem sokkal korábban. Attila kolléga, aki pörköltek nagy kedvelője, megjegyezte, hogy a marhapörinek kevesebb szaftja volt, mint a smarninak.

Na erre varrjon gombot Kaiser Franz Josef der zweite!

1 komment

Címkék: zsír

Nevezéktan

2008.05.07. 13:23 lokki

Announced&Fact:
Gombakérmleves
Pulykamell sült zöldséggel
Kastélyburgonya

A mai nap az elnevezések és a mennyiség bűvkörében telt.
Meglepő módon, ma nem Szilárd hanem Szultán kolléga került a szopóágra, miután 8-10 szem Kastélyburgonyával örvendeztette őt meg a szép kuktasapka viselője, minden tápok űrnője. Biztos nem volt neki szimpatikus a szelíd tekintetű fejlesztési vezető, így ma koplalásra kárhoztatott.
A gombakrémleves erős dejavu, hiszem minden héten visszatérő elem. Persze ne gondoljunk ám semmi finomságra, csupán egy botmixerrel összetört gombadarabokat tartalmazó cuccra, de nem szapulom, még viszonylag jó is.
No de a hús Kastélyburgonyával! Az ám a finomság! Főleg soooook zsírral. Szilárd kolléga, aki nagy zsírkedvelő, szinte kinyalta a tányért örömében, persze ehhez kellett az erőteljes majonéz-upgrade is, már hogy elviselhető legyen az avas olaj íze.
Tudja-e valaki mi a Kastélyburgonya? Nem? Nem baj, mi sem tudtuk. Eddig. A megfejtés pediiiiiiig: sültkrumpli bazmeg!!!
A Rubinban egyébként is előszeretettel neveznek el mindent kacifántosan, mert azt hiszik A.) ettől a user úgy gondolja, hogy minőséget kap, B.) drágábbért lehet adni. Én a B.) opcióra szavazok, mint megoldásra.
A kedvencem: egyik nap zöldségleves (így kiírva, 180 pénz), másnap Kertészleves (így kiírva, megegyezik az előző napival , 210 pénz), harmadik nap Virágárus leves (így kiírva, 220 pénz.)
Recycling forever!!

2 komment

A kínai édes savanyú lecsó misztériuma

2008.05.06. 12:24 lokki

Announced:
Paradicsomleves
Grillezett pulykamell
Burgonyapüré

Fact:
Paradicsomleves
Grillezett pulykamell
Valamilyen rizs


Naná, hogy ma sem sikerült 650.-ért azt adni, amit kiírtak, de legalább most pozitív irányba történt az átverés. Az úgynevezett burgonyapüré ugyanis még nyomokban sem szokott krumplit tartalmazni, ellenben oltott meszet, híg készbetont, valamint a fogtöméseknél alkalmazott ultribolya fényre szilárduló kompozit anyagot elég nagy arányban. Úgyhogy ma riszpekt a tévedésért, ennek hatáísára ugyanis a társaság - az örökös különutas Szilárd kolléga, és a mai nap eltévelyedő Tibor úr - napi menüt falt.
A paradicsomlevesre kis extravagnciával mondhatnánk, hogy gaspacho, de nem akarom megséreteni mediterrán barátaimat, ezért nem mondom. A grillhúson meg volt valami, a nyelven bevonatot képező csúszós réteg, amit nem mertünk definiálni.

Persze Szilárd kolléga ma is beszopta a táblán tésztás zöldséglevesként, a pultnál nagymama zöldséglevesként definiált, egyébként pusztán elkúrt minestronelevessel. Kínai édes savanyú lecsó - hát legyen, éljen a multikulti.

A nagyot persze most Tibor úr szopta, ugyanis az egészséges életmód reményében egy szelet mustáros sült húst kívánt enni görögsalátával. A pénztárnál meg aszodták neki, hogy fizessen a húsért meg a saliért 1000 pénzt.

Muhaha, mondta Tibor úr, hisz ez a saláta kisadag. Mire a kedves néni: örüljön, hogy nem mérem le az adagját FIATALEMBER, mert ez jóval több mint a nagyadagnyi 20 deka. Ja, tányérral együtt, mondta csendesen Tibor úr, aki 100+ kilójával ellentétben szelíd ember.

Minden napra jut izgalom. Ezért járunk oda enni.

7 komment · 1 trackback

Zsírtészta foreva

2008.05.05. 12:31 lokki

Announced:
Tojásleves
Rántott csirkemell
Petrezselymes rizs

Fact:
Tojásleves
Rántott csirkemell
Rizs

Megjegyzés:
A mai nap egészen tűrhető volt. A hangsúly az egészen tűrhetőn van persze.
A hús valószínűleg csirke volt, bár ki tudja, az 1 mm-es vastagságtól lehetett akár rozsomák is.
A levesről csak annyit, hogy jó szokásomhoz híven leettem magam és paráztam, hogy zsírfolt lesz a pólómon egész nap. Hát nem lett, magyarán a leves színtiszta víz volt.
Mindez 650.-.
Szilárd kolléga, aki rendszeresen különutas, a hússal töltött tészta mellett döntött, merthogy születésnapja van. (Isten éltesse!) Rábaszott, kapott helyette zsírtésztát, mócsingos hússal. Legalább óccsó vót.

Szólj hozzá!

Opening

2008.04.30. 13:48 lokki

Na haladjunk!

Napimenü kiírva:
Gomba(k)rémleves
Párizsi pulykamell
Kockaburgonya

Tény:
Gomba(k)rémleves
Párizsi pulykamell - nyomokban pulykát tartalmaz, panír nyers
Rizs, két szem sárgarépával.

Nem, mintha az a 80 forint számítana, amivel a rizs jegyzett ára alatta marad krumplinak, de ez szinte mindennapos.

Bónusz: Pénztárnál "kedves" hölgy a telefonba: Józsikám/Gáborkám/Ubulkám, hozzál már valami krumplit, mert a vendégek hőbörögnek.

Anyád hőbörög! Ne írj olyat ami nem igaz, vagy szólj kedvesen, hogy elfogyott a krumpli, megetted, most a kínai import az olcsóbb, vagy csak ennyit: most átverünk.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása